headeruitverkocht.jpg
foundation-2-.jpg

Heracles Foundation

Heracles Almelo wil met de Heracles Foundation haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen in onze regio. Dit doen we door het opzetten en/of ondersteunen van tal van projecten en activiteiten met als pijlers talent, sociaal & gezond waarbij thema's als kansengelijkheid, sociale verbondenheid, laaggeletterdheid en vitaliteit een rol spelen.

Het was bij de aanschaf van een seizoenkaart mogelijk om extra te doneren aan de Heracles Foundation. Daarbij draag je direct bij aan de maatschappelijke impact van de Foundation. Dit kon door in de winkelmand een extra checkbox aan te vinken of dit in de FanServiceShop aan te geven. Daarbij kon je kiezen om €5,-, €10,- of €20,- te doneren. Het te doneren bedrag wordt automatisch toegevoegd aan je bestelling.

Op een later moment vragen wij aan de seizoenkaarthouders die gedoneerd hebben naar welke bestemming het opgehaalde bedrag zou moeten gaan.

Meer informatie

_0000_foto-14.jpg

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Voetbal en de maatschappij zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en Heracles almelo draagt dit uit. We doen dingen op onze eigen manier. Zonder gekke fratsen. We durven te kiezen voor onszelf en onze omgeving. Ook als dat even niet gewoon is. We zijn de club zonder vooroordelen. Gewoon doen, maar buitengewoon zijn. Dat is typerend voor Heracles Almelo. Met de Heracles Foundation neemt Heracles Almelo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de regio. Deze verantwoordelijkheid tonen we door middel van het opzetten en/of ondersteunen van tal van projecten en activiteiten op het gebied van kansengelijkheid, sociale verbondenheid en vitaliteit.
foundation-4-.jpg

Uitdragen van een gezonde levensstijl

Heracles Almelo is een relatief kleine speler, maar met een invloedrijke stem én met bijzondere krachten! Zeker als het gaat om het uitdragen van een gezonde levensstijl, maar ook om doelgroepen te bereiken op moeilijke thema’s zoals kansengelijkheid & sociale verbondenheid.
_0001_dsc09673.jpg

Sterke focus op kansengelijkheid

Almelo is een betrokken gemeenschap, waar inwoners omzien naar elkaar. Het heeft een uitstekend vestigingsklimaat en is een banenmotor in Twente, toch is er een relatief hoog % mensen met een uitkering en 23% aan ongezien talent. Niet voor niets heeft Almelo dan ook een sterke focus op kansengelijkheid (o.a. door vergroten bereikbaarheid van sport, cultuur en kunst). Ook het tegengaan van eenzaamheid en het stimuleren van en gezonde levensstijl zijn belangrijke onderwerpen in de gemeente.